FotoalbumRoutebeschrijvingEmail ons

 

Welkom op de website van Hyacint International B.V.

De ooit in Marokko begonnen kanarie- en duivenhouder Michel Souiri is uitgegroeid tot een succesvolle arakweker met jarenlange ervaring en een uitgebreide verzameling zeldzame ara's. Hyacint International B.V. is gevestigd in een landhuis in Haarsteeg met zeer ruime verblijven voor de vele soorten vogelpaartjes; waaronder blauw-gele ara's, fluweel-blauwe hyacinten, soldatenara's, fluweel-gele macao's, roodoor ara's, dwergara's, grijze roodstaart papegaaien, groene Amazone papegaaien en kaketoes. De met veel geduld, aandacht en liefde gekweekte ara's worden verkocht aan dierentuinen en verzamelaars.

 

Veel geduld, want het kweken van de prachtige ara's kost veel tijd en vereist veel ervaring. Het duurt soms 8 jaar voordat een arakoppel aan elkaar gewend is geraakt en gaat broeden. Veel aandacht en liefde, omdat het belangrijk is dat de vogels hun verzorger goed kennen en hem vertrouwen. Voor ieder paar wordt zelfs een speciaal menu gemaakt, en de vogels worden goed in de gaten gehouden.

De ara's zijn ondergebracht in moderne en voor de rust geheel afsluitbare cellen met veel klimruimte, bewegingsvrijheid en nestkasten. De meeste papegaaiensoorten komen voor op de lijst van beschermde vogels; invoer van deze soorten is dan ook verboden. Om die reden worden de ara's, die de grootste papegaaiensoort vormen, in Nederland gekweekt.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze emailpagina, waar u al uw vragen en opmerkingen kwijt kunt.

 


[Homepage] [Fotoalbum] [Routebeschrijving] [Email ons] [Naar boven]
Deze website is ontworpen en gemaakt door WebBizz Internet.